Kerstavond 2023, brand jij ook een lichtje bij het oorlogsmonument?

 Hoe het begon

In 2015 kwam iemand op het idee om op de oorlogsgraven in zijn woonplaats een lichtje te branden, net zoals dat al 25 jaar gebeurde op de Canadese begraafplaats in Holten. De respons was ongelofelijk, op kerstavond brandden er op meer dan 140 plaatsen in Nederland kaarsjes bij oorlogsgraven en bij oorlogsmonumenten.  De start van een nieuwe Nederlandse traditie?

Meedoen kan ook in Kronenberg

In 2017 werden op Kerstavond bij wijze van try-out voor de eerste keer lichtjes gebrand bij het monument voor de bemanning van de Short Stirling aan het Bedelaarspad in Kronenberg.
De respons was boven verwachting. Het was fijn om op Kerstavond even bij elkaar te zijn op een plek waar degenen worden herdacht aan wie wij onze vrede en vrijheid te danken hebben en aan onze dorpsgenoten die door oorlogsgeweld om het leven kwamen.
In Kronenberg kunnen lichtjes worden geplaatst bij het Stirling monument aan het Bedelaarspad en bij het oorlogsmonument op de Kronenbergse begraafplaats.

Ook mee doen op Kerstavond?
Graag nodigen wij u uit om (samen met uw kinderen) ook een kaarsje aan te komen steken bij een van de genoemde monumenten op de vooravond van het feest van de vrede, Kerstmis.
Kaarsjes kunnen de gehele dag door geplaatst worden.
Leden van de Werkgroep Oorlogssporen Kronenberg zullen op Kerstavond tussen vijf uur en zes uur aanwezig zijn bij het monument aan het Bedelaarspad.
We hopen dat ook dit jaar velen van u onze oproep beantwoorden en  deze jaarlijks terugkerende traditie zo voort kunnen zetten.  Wij wensen u een vredige Kerst en alle goeds voor 2024.

Werkgroep Oorlogssporen Kronenberg